Maasland Relocation

Verhuur

Heeft u tijdelijk of langdurig woonruimte beschikbaar en bent u op zoek naar een geschikte huurder? Maasland Relocation is het grootste verhuurkantoor van Maastricht en gespecialiseerd in tijdelijke en langdurige verhuur van zowel zelfstandige als onzelfstandige woonruimtes. Wanneer u overweegt uw woonruimte(s) te verhuren kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen voor een afspraak.

Verhuuradvies op maat

Voordat wij uw woonruimte gaan verhuren maken wij graag eerst persoonlijk kennis met u. Tijdens dit gesprek zullen we ook alle mogelijkheden met betrekking tot de verhuur bespreken. Wij adviseren u onder andere over de marktconforme huurprijs en eventuele aanpassingen welke de verhuurbaarheid van de woonruimte vergroten. Tijdens de opname nemen wij foto's voor de presentatie van de woonruimte. Professionele foto’s en een aantrekkelijke tekst zijn van groot belang bij het snel verhuren van een woonruimte.

Zoeken van geschikte kandidaat huurders

Uw woning wordt niet alleen gepresenteerd op onze website en in onze vitrine, maar wij melden deze ook aan bij de meest gangbare (online) zoeksystemen. Iedereen die een woonruimte zoekt, weet uw woonruimte dan ook te vinden. Wij selecteren en screenen geschikte kandidaten voor uw huurwoning. Maasland Relocation bemiddelt alleen voor huurders die:

  • inzicht verschaffen in hun persoonlijke achtergrond;
  • financieel draagkrachtig genoeg zijn om de maandelijkse huur te (blijven) voldoen.

Voor geïnteresseerde kandidaat-huurders plannen wij een bezichtiging in en wij leiden hen altijd persoonlijk door de woning rond. Wij geven de kandidaten hierna een dag bedenktijd. De geïnteresseerde kandidaten worden daarna aan de verhuurder voorgelegd en besproken. U als verhuurder kiest uiteindelijk de huurder uit, waarna we een Nederlands en Engels huurcontract opstellen. Wij organiseren de sleuteloverdracht en kunnen desgewenst een inspectierapport met foto’s van de oplevering van de woning verzorgen.

Verhuurpakket

Ons verhuurpakket bestaat uit een aantal verschillende activiteiten, gericht op uw specifieke wensen als verhuurder.

  • Advies over de korte en lange termijn;
  • informeren over juridische en financiële mogelijkheden;
  • presentatie woonruimte (website, vitrine, facebook, verzamelwebsite als Pararius e.d.);
  • selecteren, screenen en matchen van huurders;
  • inspecteren van de woning (inspectierapport met foto’s van de oplevering woonruimte);
  • incasseert de eerste betaling voor u (waarborgsom + 1e maand huur);
  • assisteert u in onderhandeling en vastleggen afspraken;
  • adviseren over de mogelijkheden tot beheer.

Staat uw woning in de verkoop

Ook als uw woning ter verkoop aangeboden wordt, maar de verkoop wil niet vlotten kunnen wij u van dienst zijn. Uw woning kan ‘tijdelijk’ verhuurd worden met een ontbindingsclausule voor het geval dat de woning verkocht wordt, de zogenaamde verhuur op basis van de "Leegstandswet".