Maasland Relocation

Wat zijn de openingstijden van Maasland Relocation?

Openingstijden
We zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:00-12:30 & 13:30-17:00
Inloopuren van maandag t/m vrijdag van 13:30-17:00

Adres
Ons kantoor bevindt zich: Wilhelminasingel 57, 6221BG Maastricht

Parkeren
Parkeren kan in de parkeervakken voor de deur. Let wel op: het betreft hier betaald parkeren!

Op welke wijze kan ik het beste contact opnemen met mijn verhuurder?

In het huurcontract vind je de contactgegevens van jouw verhuurder c.q. beheerder.

Mag ik de door mij gehuurde woonruimte onderverhuren?

Onderhuur is niet toegestaan zonder toestemming.
In alle huurovereenkomsten is opgenomen dat het uitdrukkelijk niet toegestaan is om zonder de voorafgaande uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de verhuurder, de door jou gehuurde woning onder te verhuren. Wil je jouw woonruimte onderverhuren, neem dan van te voren contact op met je verhuurder c.q. beheerder en laat het allemaal goed vastleggen in een onderhuurcontract.

Mag ik aan mijn huurovereenkomst zelf een nieuwe medehuurder toevoegen?

Toestemming van de verhuurder
Als je iemand wil toevoegen aan de huurovereenkomst, moet er altijd eerst toestemming worden gevraagd aan de verhuurder. Een dergelijke toevoeging geldt pas nadat deze geformaliseerd is door een nieuwe huurovereenkomst die opgesteld wordt door de verhuurder.

Maximaal aantal personen op één adres
De huurovereenkomst vermeldt het maximale aantal personen dat is toegestaan in de door jouw gehuurde woonruimte. Het is niet toegestaan het maximum aantal personen te overschrijden middels de fysieke aanwezigheid van personen in de door jouw gehuurde woning en middels inschrijving bij de gemeente op het adres van de door jou gehuurde woning.

Zijn huisdieren toegestaan?

Huisdieren zijn in vrijwel alle gevallen niet toegestaan, dus check van tevoren altijd of huisdieren zijn toegestaan in de woonruimte waarin je interesse hebt.

Is het mogelijk om huurtoeslag te krijgen voor mijn nieuwe woning?

Je komt in aanmerking voor huurtoeslag wanneer je huur ten opzichte van je inkomen te hoog is. Dit geldt zowel voor huurwoningen van een corporatie als die van een particuliere verhuurder. Daarnaast zijn er wel een paar voorwaarden waaraan je moet voldoen.

  • Je bent 18 jaar of ouder;
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning - dit geldt ook voor de eventuele medebewoner;
  • Je bent ingeschreven bij de gemeente op het adres waar je de huurtoeslag voor wilt aanvragen;
  • Je hebt een zelfstandige huurwoning dus een eigen toegangsdeur, keuken, douche en toilet;
  • Je kale huur mag niet hoger zijn dan de huurtoeslaggrens per maand;
  • Als je jonger bent dan 23, geldt een lagere huurtoeslaggrens;
  • Je vermogen ligt lager dan de vermogensgrens;

Indien een woning in aanmerking komt voor huurtoeslag, dan plaatsen wij dit bij bijzonderheden: ‘huurtoeslag mogelijk’. Dit is echter geen garantie dat je ook daadwerkelijk huurtoeslag zult ontvangen, aangezien dit afhankelijk blijft van externe factoren en wij verwijzen je dan ook naar de website van de Belastingdienst.

Wat zijn gemeentelijke belastingen (BsGW) en wie moet deze betalen?

BsGW legt namens de Gemeente en het Waterschap de gemeentelijke- en waterschapbelastingen op aan haar inwoners. Deze belastingen zijn o.a. voor het gebruik van het riool, wekelijks ophalen van het afval en zuiveren van het gebruikte water. De aanslagen voor deze belastingen worden meestal rond februari / maart verstuurd. De gemeentelijke gebruikersheffingen en gebruikersbelastingen zijn niet inbegrepen in de huur. Hieronder vind je meer informatie over deze aanslagen, indienen van bezwaar en hoe je kwijtschelding kunt aanvragen.

Onzelfstandige woonruimte (studentenkamer / groepshuizen)
Indien je een onzelfstandige woonruimte (studentenkamer) huurt of in een 'groepshuis' woont, dan zal de aanslag veelal naar de eigenaar van uw pand worden gestuurd. De eigenaar is gerechtigd om een deel van de kosten (gebruikerslasten) door te belasten aan de huurders (gebruikers). Niet iedere eigenaar zal deze kosten ook daadwerkelijk doorberekenen aan de huurders, maar mocht de eigenaar ervoor kiezen om de kosten door te belasten, dan ben je verplicht deze kosten te betalen.

Zelfstandige woonruimte (appartement, studio, e.d.)
Als huurder van een zelfstandige woonruimte (appartement, studio, e.d.) ontvang je jaarlijks een eigen aanslag en ben je ook zelf verantwoordelijk voor de betaling van deze belastingen aan BsGW.

Bezwaar indienen
Mocht je van mening zijn dat de aanslag aan iemand anders gericht moet zijn (bijvoorbeeld aan de eigenaar van het pand of aan een andere bewoner), dan kun je contact opnemen met BsGW en bezwaar indienen tegen deze aanslag. Let op: het indienen van een bezwaarschrift geeft geen uitstel van betaling.

Kwijtschelding aanvragen (enkel voor zelfstandige woonruimtes)
Kwijtschelding kun je aanvragen op basis van onvermogen (indien je weinig verdiend en weinig vermogen hebt). Om hiervoor in aanmerking te komen moet je een aantal formulieren invullen, welke je kunt aanvragen op de website van BsGW.

Houd er rekening mee dat de persoon aan wie de aanslag gericht is ook verantwoordelijk is voor de betalingen aan BsGW. Aangezien BsGW een vrij streng incasso beleid hanteert, adviseren wij je om tijdig te betalen, kwijtschelding aan te vragen of bezwaar in te dienen om onnodige verhogingen en boetes te voorkomen.

Ik heb post ontvangen die bestemd is voor de verhuurder/vorige huurder wat moet ik hier mee doen?

Post voor de verhuurder: Afgeven bij Maasland Relocation
Als je post hebt ontvangen die is bestemd voor de eigenaar/verhuurder dan kun je deze post afgeven bij Maasland Relocation. Wij zorgen ervoor dat de post bij de verhuurder terechtkomt.

Post van vorige huurder: Retour afzender sturen
Ontvang je post van oude of onbekende huurders? Schrijf duidelijk ‘Retour afzender’ op de envelop, streep het adres door en deponeer in de oranje brievenbus bij jou in de buurt.

Laat post niet liggen!
Laat post die niet voor jou bestemd is niet liggen, want hier kunnen bijvoorbeeld rekeningen in zitten die binnen een vastgestelde betalingstermijn moeten worden betaald.